KONKURS „PRZEDNÓWEK. KIEDY GOTUJĘ TO NIE MARNUJĘ”
Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego – Biuro Powiatowe w Dąbrowie Tarnowskiej, serdecznie zachęca Panie z Kół Gospodyń Wiejskich z Powiśla Dąbrowskiego do udziału w konkursie kulinarnym.
Nasze KGW z Powiśla niejednokrotnie wykazywały się niezwykłą pomysłowością, przedsiębiorczością i różnymi talentami, dlatego jestem przekonana, że i tym razem nas zaskoczą reprezentując powiat podczas konkursu. A konkurs zacny, nie wymaga wielu zabiegów ani wielkich kosztów.
Dzisiejsza „Kuchnia Zero Waste” bywa modą, a nawet stylem życia, natomiast dawniej, kiedy portfele mieszkańców wsi świeciły pustką – była zwyczajną koniecznością. Mamy więc wprawę w „zaradności kulinarnej” przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
W skrócie – konkurs polega na przygotowaniu i sfotografowaniu dania, które zostało wykonane z użyciem uchronionej żywności przed wyrzuceniem, albo tej, która została z poprzedniego „wczorajszego” posiłku. Termin nadsyłania przepisów i fotografii potrawy – do 17 maja 2020r.
Szczegóły konkursu:
Konkurs „Przednówek. Kiedy gotuję to nie marnuję” Stwórz danie – przepis i zdjęcie prześlij do Nas!
Trzymamy kciuki!
Anna Morawiec
kierownik PZDR MODR w Dąbrowie Tarnowskiej
( fot. A.M )