„STOŁY RODZIMYCH SMAKÓW”
26 marca w Małopolskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Karniowicach gościły Koła Gospodyń Wiejskich, a także przedstawicieli gospodarstw agroturystycznych i młodzież szkół rolniczych na wyjątkowych warsztatach „STOŁY RODZIMYCH SMAKÓW”!
Warsztaty otworzył Dyrektor MODR Bronisław Dutka oraz przywitał przybyłych gości.
Właśnie byliśmy świadkami głównego punktu programu – pokazu surowców i wyrobów lokalnych, takich jak wieprzowina złotnicka pstra czy jagnięcina z merynosa!
Podczas prezentacji mogliśmy dowiedzieć się więcej o walorach kulinarnych oraz tradycyjnym wykorzystaniu tych pyszności w lokalnym przetwórstwie.
Ale to jeszcze nie koniec! Nasi goście biorą udział w warsztatach, gdzie wspólnie tworzymy pyszne potrawy wielkanocne i aranżujemy je w urocze koszyczki wielkanocne!
To naprawdę niezwykły dzień pełen radości i uśmiechu! Już nie możemy się doczekać, aby podzielić się z Wami pełną relacją z tych fantastycznych warsztatów „STOŁY RODZIMYCH SMAKÓW”!
MODR w Karniowicach